Sólo hablo un poco de espanól

Velkommen! Vi, Anders og Therese, har lavet en weblog, hvor I kan følge med i vores liv i Syd Amerika. I kan også skrive en mail til os: Therese: thereseengrob(a)gmail.com Anders: aengrob(a)gmail.com

Monday, December 05, 2005

Mendoza og Maanedalen

Efter de mange regndage i The Lake District var det godt at faa en "varm" modtagelse i Mendoza, hvor solen var i centrum paa den blaa himmel. Vi har begge faaet lidt kuloer igen, og Therese har faaet flere fregner paa naesen.
Mendoza er Argentinas hjerte, som pumper vin ud til hele landet (og verden). Flere hundrede vingaarde ligger taet i og omkring byen. Vi var to steder, hvor soede guider fortalte om, hvordan man laver/lavede vin. Ordet “bodega” fik en ganske anden og mere romantisk klang, eftersom de charmerende vingaarde her kaldes bodegaer. De var flotte, og mange af deres lokaler var pyntet med store antikke vintoender, gammelt vaerktoej fra slutningen af det 19. aarhundrede og flotte flasker. Efter turen i en bodega afsluttedes besoeget med vinsmagning. Det var spaendende at smage en vin, man nu havde et saerligt kendskab til.
Vi ved ikke, om det var fordi vi fik drukket mod til os ved vinsmagningen, men dagene efter vinbesoegene besluttede vi os for at tage paa to adrealinfulde oplevelser: River rafting og paragliding. Oplevelserne udtrykkes bedst ved "De Nattergales" knap saa stuerene ord: "Og hol' da kaeft hvor var aet sjow, wi skrej a grin og det var skide skaeg og det var pisse fin! - Ja hold da kaeft hvor var aet sjow!"
Det dejlige Mendozaophold afsluttede vi paa vores 5. maaneders giftedag ved en delikat middag paa en hyggelig restaurant. Her erfarede vi for alvor, at Argentinas oksekoed er mesterligt!
Vores naeste stop paa vores rejse var i en lille landsby, San Augustin. Her var det en sjov oplevelse at vandre som "Palle alene i verden" ved Siestatid. Solen braendte med sine ca. 40 grader, og det eneste tegn paa liv i byen var isbutikken - til held for os. Ud fra denne by skulle vi se Maanedalen (Valle de la Luna). Paa trods af at vi aldrig har vaeret paa maanen, saa tror vi bestemt, at stedet ligner. Der var alverdens formationer i sten og sand. Roede klippevaegge, naturlige kuglerunde sten og dinosaurosfosiler. Paa flere maader mindede det om et "Mini Grand Canyon". Stedet er blandt andet kendt for, at der i 1991 blev fundet den aeldst dateret dinosaurosart, som vi bagefter hilste paa paa museet.
Derefter droenede vi videre med et par busser til Cordoba, som vi ankom til imorges.