Sólo hablo un poco de espanól

Velkommen! Vi, Anders og Therese, har lavet en weblog, hvor I kan følge med i vores liv i Syd Amerika. I kan også skrive en mail til os: Therese: thereseengrob(a)gmail.com Anders: aengrob(a)gmail.com

Wednesday, November 23, 2005

Perito Moreno Gletcheren



Det burde vaere billigere med fly, taenkte vi efter en times flyvetur fra Ushuaia til El Calafate. Det var smukt at se Patagonien fra luften af og dejligt for en gangs skyld at spare en mange timers bustur. I byen fik vi os hurtigt indlogeret paa et hostel - man bliver efterhaanden en garvet hostel-finder!
Naeste dag var himlen klaedt i blaat, saa vi fik hurtigt booket os paa en tur ud til Moreno gletcheren, som er stedets og en af Argentinas stoerste attraktioner. Efter en flot bustur skulle vi ud paa en vandretur. Vi gik taet ved det blaa og groenne vand og saa der flydende isbjerge for foerste gang i vores liv. Det skulle senere vise sig, at det ikke kun blev isbjergene, vi ville huske El Calafate for. For pludselig stod vi foran en 4. km. lang isblaa gletcher. Den stak 70 meter op over vandet og ellers fortsatte den 140 meter ned i dybet. Det var et maegtigt syn. Gletcheren var bestemt ikke inaktiv. Det var imponerende, naar den gang paa gang rystede kaempe isblokke af sig, der i vores oerer loed som et tordenskrald. Plasket skabte bevaegelse i hele soeen, og vi kunne hoere isblokke slaa ind mod klippesiden. Mens vi i solskinnet sad og noed vores madpakker, saa vi til vores forundring kaempe isblokke skyde op fra vandets dyb. De dannede i sig selv naesten et isbjerg.
Efter endnu en naturoplevelse rigere tog vi afsted frygtelig tidligt om natten kl. 4 med bussen til Bariloche, naermere kendt som The Lake District, hvor vi befinder os nu. Her er det graat og regnfuldt, men det goer ikke saa meget, da vi som smaasyge har brug for at restatuere. I oevrigt har vi for foerste gang set en smule julepynt :)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home